黑鬼 發表於 2005-7-26 14:07:19

水晶的正確珮戴方法

基本上是左入右出(多數人),另外要看看晶石本身是屬於投射性(放射性)或是吸納性的能量。

1.如果是吸納性應該帶在左手,如果是投射性應該帶右手。
2.投射性水晶可以放出能量吸引一些磁場。
3.吸納性水晶可以吸納凝聚一些能量。

吸納性水晶 - 左手:
   紫水晶 - Amethyst,石髓 - Chalcedony,螢石 - Fluorite,玉 - Jade,月光石 - Moonstone,橄欖石 - Peridot,粉晶 - Rose Quartz,黑曜石 - Obsidian,碧璽 - Tourmaline

投射性水晶 - 右手:
   琥珀 - Amber,紫黃晶 - Ametrine,白水晶 - Crystal,黃晶 - Citrine,石榴石 - Garnet,帶髮水晶 - Quartz Rutilated,虎眼石 - Tiger's Eye,綠幽靈 - Green Phantom

傻更更 發表於 2005-7-26 14:08:53

乜呢d都有正確唔正確架.....= =a

黑鬼 發表於 2005-7-26 14:09:46

係丫,唔係話帶就帶

傻更更 發表於 2005-7-26 14:11:43

不過我唔會帶呢d....唔岩我

黑鬼 發表於 2005-7-26 14:24:40

我都幾中意水晶,但係中意銀器多d

傻更更 發表於 2005-7-26 22:21:25

哦....我2樣都唔係太鍾意

黑鬼 發表於 2005-7-26 22:29:34

回覆 傻更更 的文章

喔,禁你中意d乜野飾物??

傻更更 發表於 2005-7-26 22:36:53

我冇乜鍾意架...我好少買飾物,,我多數都鍾意買3

黑鬼 發表於 2005-7-26 22:37:35

哦.....明白,衫我唔係太在意

我中意褲多d

傻更更 發表於 2005-7-26 22:40:20

哦,,我3呀褲呀都鍾意,,波鞋就少d
不過鍾意還鍾意,,我好少買....= =

黑鬼 發表於 2005-7-26 22:59:10

回覆 傻更更 的文章

我都係..............因為冇錢= =

傻更更 發表於 2005-7-27 12:33:18

我都係呀....一買呢d 野,,就好快用晒....

badfishboys 發表於 2005-7-27 13:20:12

我一早就已經知道啦,你又唔問我=.=

黑鬼 發表於 2005-7-27 16:10:30

我都係呀....一買呢d 野,,就好快用晒....

嗯嗯,十分同意

黑鬼 發表於 2005-7-27 16:10:42

我一早就已經知道啦,你又唔問我=.=

問你乜野??

BEANRINEST 發表於 2005-11-28 19:27:20

Thanks!
頁: [1]
查看完整版本: 水晶的正確珮戴方法