jalentse 發表於 2006-12-27 11:00:41

2007星座運程

《星座》2007星座運程

白羊座

比起06年,07年令你頭痕的事會多,唔及今年順利。07年最有利係外遊運,去國外公幹,又或者去外國進修升學都會有相當唔錯的成績。整體全年難免要東奔西跑,同人接觸的機會亦好多,絕對稱得上係豐富的一年!

事業方面~響07年上半截,事業發展尚算係順利,尤其響1月,但係踏入下半年,工作較為唔係咁順利,麻煩亦比往時多,尤其係10月同11月。

金錢方面~只屬於一般,無災無難咁啦,響07年下半截投資運會好轉;較要注意的時間係7月至9月;另外可以的話記得避免響11月置業。

戀愛方面~單身的白羊響下半年會有新進展,而拍緊拖的白羊響8月、9月同情人的關係較為差d。

金牛座

響07年,雖然外圍環境變化唔係太大,不過你一路煩緊的生活壓力就可以舒緩一下;同人際有關的麻煩一浪接一浪,尤其係家人同情人之間變得水火不容,問題只有你自己一個能夠解決;橫財運相當唔錯呢!

事業方面~未有特別進步,好彩亦唔會有咩災難咁囉,最有發展的時間係農曆新年前;最要留神的日子係7月至9月。

金錢方面~正財收入仍然唔係太過穩定,幸好未算災難;響下半年要謹慎投資,尤其係9月,可免則免啦;反而手氣好,不妨小賭怡情兼賺個小外快。

戀愛方面~拍緊拖的金牛雖然有小爭執,問題唔大,要多d留意11月;至於單身的金牛要好好把握上半年,踏入9月桃花就會直線下滑,甚至乎冇晒!

雙子座

對於雙子座來講,07年一半好一半衰,首先係講好:無論係單身或者係有對象的雙子座響戀愛方面都會有好事發生;壞消息係財運有dd大鑊,至於工作方面亦有唔少難關等緊你;另外身體耐不耐就會出現小毛病,多多保重啦!

事業方面~工作唔多順利,轉工會越轉越差,尤其響2月至3月期間;10月工作運麻麻,寧願將勤補拙都唔好懶醒呀!

金錢方面~財運會受到考驗,內憂外患!響6月容易因自己大意而招致財物損失;響11月容易因外圍因素而招致投資失利。

戀愛方面~單身的雙子座會脫離「寂寞的心俱樂部」,10月出現的對象最弱;拍緊拖的雙子座更加會成為老襯!恭喜晒!

巨蟹座

去到07年,一直好大壓力的經濟問題終於可以鬆一口氣;全年的工作亦非常之順利,本來對你來講07年應該係個非常唔錯的年頭,不過呢!響3月容易出現因溝通得唔好而引致的誤會;而8月容易發生小意外,要破財擋災呀!

事業方面~雖然未去到話升職加薪,不過07的工作運非常理想,可以有唔同的新嘗試,要好好表現呀!

金錢方面~正財收入尚算穩定,不過對偏財同橫財就唔好有太大期望,響8月有危有機,自己要小心處理財務啦!

戀愛方面~算係不過不失咁啦,拍緊拖的巨蟹同情人關係無風無浪;而單身的巨蟹響10月較容易揀錯人,諗清諗楚。

獅子座

過去兩年的迷失已經慢慢遠離你,響07年獅子座「情場」得意,「戶口」失意;07年桃花運強到不得了,唔止出現一個戀愛對象咁少,簡直係花多眼亂;正財受困,要好好守住而家d財路,唔好亂碌咭,咪先駛未來錢。

事業方面~07全年成績都唔錯,順順利利,無驚無險,如果想轉工,除了7至9月期間之外,其它時間出現果d都幾好。

金錢方面~大危機!全年都響岌岌可危的情況!好多應收的都收唔到,爛帳連連,07年的錦囊係謹慎理財!小心!

戀愛方面~單身獅子的佳音!全年桃花強到不得了,去到邊都咁受歡迎,而且全部都係條件相~當~唔錯的對象呢!

處女座

07年要面對的挑戰好多,尤其係會有意冇意同身邊的人扯上關係,係個小人不斷、敵我難分的年頭;如果有計劃記得盡量響上半年展開、實行同完成,下半年宜守不宜攻,情緒波動較大。好彩仲有屋企人支持,仲可以買樓添!

事業方面~遇人不淑啊!容易畀d小人中傷影響你的聲譽,百詞莫辯,尤其響6月;工作繁忙,唔好期望身邊有人可以分擔到你d工作。

金錢方面~財運唔錯,屬於多勞多得;07年幾適合買樓,如果有呢個打算記得把握機會買番層啦!

戀愛方面~唔分條件一視同仁全部都係市場淡靜,響11月要小心有爛桃花埋身;而拍緊拖的處女座響2月容易因工作同honey鬧大交。 天秤座

響07年天秤座各方面都平平穩穩,最忙碌的係社交運,好朋友會成為你的貴人,而且亦可以結織到好多新朋友,尤其係響下半年。雖然響新一年腦筋好靈活,但係就專諗埋d無謂事,諗法多多但係完全冇建設。

事業方面~工作運麻麻,叫做順利過渡,不過響11月要留神,容易因為自己粗心大意而影響到公司對你的睇法同信心。

金錢方面~財運一般,無災無難,但係都要留意,會因為上面講的工作失誤而影響你的收入喎!

戀愛方面~戀愛運平穩,單身的天秤會有小桃花;而拍緊拖的天秤會因外面d流言閒語而令你同你honey發生誤會。

天蠍座

去到07年,天蠍座持續維持住好運,尤其係財運,可以一洗頹風;而之前陷入迷宮的事業亦都出現新的曙光;要注意的係去到07年中開始,貴人的幫助會減少,另外響11月可以的話要盡量避免到國外旅行。

事業方面~一直冇乜起色令到你好困擾的事業,終於搵到出路啦!響07年下半截事業會出現大躍進,會有意料之外的收獲添!

金錢方面~財運響12星座之中堪稱最強!尤其係正財收入;至於投資,盡量避免響2月至3月期間落決定,唔係好易損手爛腳。

戀愛方面~拍緊拖的天蠍穩步發展,反而單身的天蠍桃花又唔錯,雖然未至會話開花結果,但成個過程都精彩絕倫。

人馬座

12星座之中,運氣最好的就係人馬座!幸運女神孖響你身邊孖足一年,就算中間都會出現一dd障礙,但係基本上全年各方面運氣都係最GOOD,去到邊都逢凶化吉!記得要好好享受07年啦!

事業方面~工作無驚無險,但如果想轉工的人馬座就要趕住響9月之前完成,唔係只會越轉越差,尤其係9月d工。

金錢方面~放心啦,算係無災無難,不過要注意,07年借出去d錢要追得返有d難度,尤其係6月、7月同11月,借得就預對方唔還,唔係盞激氣。

戀愛方面~感情非常穩定,而且額外仲有其他桃花出現添!不過要注意響11月出現的桃花較爛,自己好好注意一下啦!

山羊座

07年對山羊座來講係個平平安安、心情愉快的年頭,響新的一年,山羊座精力充沛,腦入面會湧出唔同的諗頭,計劃多多,成年都好似好唔得閒咁;踏入下半年進修運麻麻,正計劃想進修的就最好盡早或者索性延期。

事業方面~可以平穩發展,雖然話工作有時亦會出現麻煩,不過都算係穩步上揚;算係有dd小進入,不過較要注意的係7月。

金錢方面~全年財運屬中上,尤其係由下半年開始,收入的途徑亦有所增加;不過響投資時就要小心一d,較為動盪。

戀愛方面~單身山羊未有新突破;拍緊拖的山羊座同情人大部分時間關係都唔錯,不過要留意6月、7月同11月,衝突較嚴重,下下去到盡。

水瓶座

響07年水瓶座有開心亦有煩惱,陷入困局好耐的戀愛終於出現大轉機,無論係單身定係有拖拍緊的都會受惠;社交運亦都好強,鍾意交朋結友的水瓶自然可以樂在其中;不過響事業方面亦有唔少阻礙有待解決。

事業方面~最要留意係事業運,麻煩事接踵而來,尤其係11月,容易因工作的失誤而招致名譽上的損失,要謹慎行事。

金錢方面~響07年財運算係不過不失,不過財政來源必須要努力掙返來,辛苦錢;橫財運屬於一般咋,尤其係踏入7月之後。

戀愛方面~無論單身又或者拍緊拖的水瓶響戀愛上都會有好大的突破,雙雙步入教堂的機會亦好高!做老襯?恭喜恭喜!

雙魚座

對最鍾意談情說愛的雙魚座來講,可能會覺得07年唔係太合心意。07年的事業有新突破,地位會得到進一步提升,升職冇難度;但係戀愛運就只係一般,冇乜生氣,桃花欠奉之餘連舊感情都只係會停滯不前。

事業方面~地位得到提升,得到公司進一步肯定,而且之前遇到的困難都可以一筆勾銷,大放異彩,工作變徥好順利。

金錢方面~財運相當唔錯,收入穩定好多,經濟壓力全部消失;但要留意冇必要07年就唔好亂投資,因為風險不細,尤其係3月。

戀愛方面~單身的雙魚唔好有咩寄望啦,全部都係d冇乜結果的桃花;拍緊拖的魚仔毫無進展,收拾心情工作罷啦!

jalentse 發表於 2006-12-27 11:01:35

雙魚座

兔子。 發表於 2006-12-27 11:55:28

天蠍座:)

tommywong301 發表於 2006-12-27 12:19:13

天秤座
  響07年天秤座各方面都平平穩穩,最忙碌的係社交運,好朋友會成為你的貴人,而且亦可以結織到好多新朋友,尤其係響下半年。雖然響新一年腦筋好靈活,但係就專諗埋d無謂事,諗法多多但係完全冇建設。
事業方面~工作運麻麻,叫做順利過渡,不過響11月要留神,容易因為自己粗心大意而影響到公司對你的睇法同信心。
金錢方面~財運一般,無災無難,但係都要留意,會因為上面講的工作失誤而影響你的收入喎!
戀愛方面~戀愛運平穩,單身的天秤會有小桃花;而拍緊拖的天秤會因外面d流言閒語而令你同你honey發生誤會。(糟了..........)

Alex2k 發表於 2006-12-27 14:16:39

天蠍座

badfishboys 發表於 2006-12-28 09:01:35

金牛座

肥權 發表於 2006-12-28 12:43:09

雙魚座

對最鍾意談情說愛的雙魚座來講,可能會覺得07年唔係太合心意。07年的事業有新突破,地位會得到進一步提升,升職冇難度;但係戀愛運就只係一般,冇乜生氣,桃花欠奉之餘連舊感情都只係會停滯不前。

事業方面~地位得到提升,得到公司進一步肯定,而且之前遇到的困難都可以一筆勾銷,大放異彩,工作變徥好順利。

金錢方面~財運相當唔錯,收入穩定好多,經濟壓力全部消失;但要留意冇必要07年就唔好亂投資,因為風險不細,尤其係3月。

戀愛方面~單身的雙魚唔好有咩寄望啦,全部都係d冇乜結果的桃花;拍緊拖的魚仔毫無進展,收拾心情工作罷啦!

~~愛是不保留~~ 發表於 2006-12-31 19:17:30

人馬座

12星座之中,運氣最好的就係人馬座!幸運女神孖響你身邊孖足一年,就算中間都會出現一dd障礙,但係基本上全年各方面運氣都係最GOOD,去到邊都逢凶化吉!記得要好好享受07年啦!

事業方面~工作無驚無險,但如果想轉工的人馬座就要趕住響9月之前完成,唔係只會越轉越差,尤其係9月d工。

金錢方面~放心啦,算係無災無難,不過要注意,07年借出去d錢要追得返有d難度,尤其係6月、7月同11月,借得就預對方唔還,唔係盞激氣。

戀愛方面~感情非常穩定,而且額外仲有其他桃花出現添!不過要注意響11月出現的桃花較爛,自己好好注意一下啦!

希望la:bath:

sharon.wong 發表於 2007-1-4 21:04:37

2007星座運程

人馬座 :victory:

響07年水瓶座有開心亦有煩惱,陷入困局好耐的戀愛終於出現大轉機,無論係單身定係有拖拍緊的都會受惠;社交運亦都好強,鍾意交朋結友的水瓶自然可以樂在其中;不過響事業方面亦有唔少阻礙有待解決。

事業方面~最要留意係事業運,麻煩事接踵而來,尤其係11月,容易因工作的失誤而招致名譽上的損失,要謹慎行事。

金錢方面~響07年財運算係不過不失,不過財政來源必須要努力掙返來,辛苦錢;橫財運屬於一般咋,尤其係踏入7月之後。

戀愛方面~無論單身又或者拍緊拖的水瓶響戀愛上都會有好大的突破,雙雙步入教堂的機會亦好高!做老襯?恭喜恭喜!
頁: [1]
查看完整版本: 2007星座運程