ayumi191 發表於 2007-3-8 08:54:21

真人笨事 ~ 真係好鬼抵死

有一次返國內 ,響酒店睇電視,電視正放影著一齣電影,睇到其中兩句對白既中文字
幕,笑到我反肚 .

女演員:
男演員:
字幕
女演員 :[你是杰丁?]
男演員 :[不,我是斯維爾.]

我朋友由深圳返港過海關時見到有個海關原來係佢既中學同學,咁見到都會傾幾句 :
海關: XXX你幾好嗎 ? 而家做緊咩?
朋友 : 係XX公司做OL, 咁你呢?
海關: ?? 我著晒成套制服你都重要問?

有個女人搭地下鐵,佢係紮住個「計」。佢係灣仔上車,點知車門一閂,夾住左女人個「計」,
個女人郁唔到啦,d乘客就同個女人講:「駛唔駛叫個車長停左架車,叫佢開番對門
呀?」
個女人就話:「唔駛啦,下個站會開番架啦!」

點知……下一個站係金鐘,開既係對面個車門……

有次我同我同事一去toilet, 佢??入左去我隔離果格...當我搣開姨
媽巾既包裝膠紙之時,
我同事聽到d膠袋聲,跟住佢問我 :"咦,你食緊咩呀?" .........

有一次趕時間跳上的士,口快快同個的士司機講:「金星碼頭丫唔該。」
個司機即刻擰轉身同我講:「嘩!乜去到咁遠呀,乜地球好危險咩??」

好耐之前同幾個同學去肯德基個個都order左雞食
only其中一個男同學叫左隻唔知咩包(總之唔係雞)
佢食左之後覺得好難食又貴之後大大聲講左幾次 : "頂!早知叫雞啦"

我有一次家姐響屋企整餐蛋治 , 我話想食, 不過要飛邊, 點知佢唔記得飛邊,
於是出現以下對話 :
姐 : "D包皮食得架"
我 : "但我唔鐘意食包皮呀"
姐 : "咁你自己切左佢出黎啦!"
我 : "咁會切埋隻蛋架!"

突然, 有把男聲出現 (我姐夫 ) : "嘩! 你地講乜呀! 又切包皮又切蛋, 奄太監呀?

黑鬼 發表於 2007-3-8 09:33:56

有一次趕時間跳上的士,口快快同個的士司機講:「金星碼頭丫唔該。」
個司機即刻擰轉身同我講:「嘩!乜去到咁遠呀,乜地球好危險咩??」

我中意呢個

肥權 發表於 2007-3-9 01:24:49

too funny!

davis099 發表於 2007-3-10 22:29:33

"嘩! 你地講乜呀! 又切包皮又切蛋, 奄太監呀?

gameboycs 發表於 2007-3-10 22:33:40

多謝分享

Alex2k 發表於 2007-3-10 22:48:58

我有一次家姐響屋企整餐蛋治 , 我話想食, 不過要飛邊, 點知佢唔記得飛邊,
於是出現以下對話 :

突然, 有把男聲出現 (我姐夫 ) : "嘩! 你地講乜呀! 又切包皮又切蛋, 奄太監呀?

兔子。 發表於 2007-3-11 16:42:39

於是出現以下對話 :

突然, 有把男聲出現 (我姐夫 ) : "嘩! 你地講乜呀! 又切包皮又切蛋, 奄太監呀?:loveliness:
頁: [1]
查看完整版本: 真人笨事 ~ 真係好鬼抵死