ching312 發表於 2007-3-19 09:17:28

唔好亂影相-.-[字]

呢個係真人真事,希望大家有所警惕!
話說有個朋友巳婚仲有一個今年4歲嘅小朋友,佢响博愛醫院做醫護,一直以來他和太太感情
都好好,但响一次當夜更後,一切改變了.
有一日夜晚,當這個朋友經過三樓走廊時,忽然發現一度向花園嘅大窗,玻璃上出現一個類似女人嘅人頭
,在好奇心驅使下,他立刻攞部手機出嚟將個女人個樣影低咗,跟住繼續做嘢.
過兩日他與家人飯聚時便攞部手機出嚟將影到張相比各人睇,大家當時亦不以為然,但之後個多月之內佢個仔唔單止成日病,仲係大大獲嗰隻,發燒發到要住深切治療,兩公婆鬧交鬧到老婆走咗,响個仔卮在
旦夕之際,有個同事叫佢不如去拜吓神,求安心都好,咁佢就走咗去屯門間大雄寶殿到拜神,求咗支纖,
個廟祝見到佢就話”近期屋企係咪有小朋友有重病?”嘩…..一聽到咁講成個人醒晒啦!跟住個廟祝同佢
講:如果我無估錯,你屋企有隻女鬼入咗屋,一定係你兩公婆命硬隻嘢攪你哋唔到,所以攪你個仔.’
然後個廟祝教咗幾嘢比佢,到佢攪掂晒啲嘢然後坐低諗返轉頭先記得”女鬼”唔通係當日响玻璃窗嗰隻?
越諗越心寒,拿拿聲delete 張相,仲賣鬼埋部手機.
上述主角好彩遇到貴人幫手,但係唔係人人都咁好彩!所以响呢到要提醒各位,千萬不能騷擾靈界,如果唔係後果自負!!!!

肥權 發表於 2007-3-19 21:40:19

賤人...
你有個咁既朋友咩@@?
麻煩你出post時在主題尾加上分類= =

ching312 發表於 2007-3-22 09:00:38

哦~~下次記得的話

man 發表於 2007-3-22 10:05:37

唔好鬧佢啦

主角做乜鬼見到唔驚架咩,仲影相?

肥權 發表於 2007-3-25 00:21:02

原帖由 ching312 於 2007-3-22 09:00 發表 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
哦~~下次記得的話

是挑戰我嘛?

原帖由 肥權 於 2007-3-25 00:21 發表 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif

是挑戰我嘛?
佢想挑埋我= =a
頁: [1]
查看完整版本: 唔好亂影相-.-[字]