LoveUso 發表於 2005-7-5 01:13:32

怎樣向一個表白?

幫下我呀, 我現在對一個人很有好感呀,
但要怎樣同對方講, 就算給對方拒絕, 都不會影響彼此友誼呢?

lovemecarol 發表於 2005-7-5 01:39:22

牙靜 發表於 2005-7-7 00:04:15

你應該大膽d同佢講啦~
你唔講就一d機會都冇~唔好怕同佢冇朋友做~
總之就同佢講左先~就算拒絕左都可以同佢講話做番朋左姐!!

先搞好個氣候,最好就係有少少講笑咁啦~~
見氣氛成熟就同佢半認真咁表白,如果有咩勢色唔對咪講其他野先囉~~
失敗多幾次你就會知道點做~

banana1012 發表於 2005-7-8 02:19:55

洗乜表白呀!!行動最實際啦,拖佢隻手啦

希望之月 發表於 2005-7-8 02:27:31

男生的表白方法

( 場地好緊要,千夢萬不可太吵或太靜,太吵成日反講...或者佢以為自己聽錯......太靜會太緊張...女仔都會驚..介心都強d )

希望之月 :思琪...(好緊要墨一陣,太爽快會顯得你不認真)...我有d野想同你講...
楊思琪    :..咩事呀??(已經get到有古怪)
希望之月 :我..其實鐘意左你好耐...你可唔可以做我女朋友呀??....

其實好簡單不過女仔有80%都話要諗,有得佢諗,有得諗jar係得左九成~
但係都唔好夜長夢多,第日就要追問。如果唔問唔問會不了了之,或者以為你閒來溝下佢...等等...等越耐~機越少~~~

女仔表白方法
雖然女仔表白命中準比男仔表高,但也不可以大意。
場合...千萬不可以太吵或人多,男仔面對這些時多會不知如何是好,而因想逃避而裝聽不見,命中準大減
最好就係靜d的地方,最佳場合是夜了男生送女生回家途中。
靜一會...

思琪: 之月....
之月: 咩事....
思琪: 我想...我想你...做我男朋友呀....

千萬不要想 想也不要說      什麼"唔可以,都做普通朋友"...
男生會以為你想打消那表白的念頭。或覺得你只是抱著無寧兩可的態度來表白,分數自然大打節扣。

[ Last edited by 希望之月 on 2005-7-8 at 02:34 ]

man 發表於 2005-7-8 13:07:18

對方有冇意思架?
有既,就係咁易明示啦
冇既,表黎做咩呀

LoveUso 發表於 2005-7-8 22:06:17

暫時未feel 到對方有意思, 但近排我實在同佢一齊時都幾開心

man 發表於 2005-7-8 22:18:00

小心駛得萬千船..........睇定d先啦,費事瘀呀
頁: [1]
查看完整版本: 怎樣向一個表白?