zero-gambit 發表於 2010-9-21 23:27:13

我有d建議比呢個server

關於呢個server, 有d意見:

0. 本身我建議做全pvp server, 姐係有晒mall買裝, 有得打BG同arena既. 間唔中又搞下d event咁. 如果ips真係做pvp server都有賣點, 就係無會員裝. 公平. 其他pvp server實有得donate. 但GM話呢度無人想pvp唔搞. 我係度問多一次.

1. 新手起步問題,只得226以下既裝其實無所謂, 但唔該226裝可以提供更多選擇. or 整個npc出離專sell 呢d. 比返小小誠意, 你肯整起碼大家一開始個人物係好完整, 咁先keep到人沖裝沖落去.唔係就咁得達拉果度幾件裝lor, 依家連一把似樣d既武器都無, 成身都好殘缺feel. 睇到都無mood.

2. 如果你懶唔肯/唔想整既, 請keep返依家現在, 唔好講話264係咩體驗, 之後會回收返咁. 原來gear都有分demo 同 retail...

大家點睇, 歡迎意見. GM好需要大家既feedback. 無feedback佢就無動力ga啦, 幫手回下啦.

By xa

拍金 發表於 2010-9-21 23:31:57

貼而回

kevinyiu 發表於 2010-9-22 00:15:51

pvp ser 我唔係太讚成
一來本人手殘
2來相信各位老玩家也不想ips變成戰場吧...
愛好和平的死教仔上

阿Be 發表於 2010-9-22 01:56:29

pvp ser會唔會搞到日日層城?
講真..想pvp入戰場個d都得架喎..

再者唔好講到gm咁懶..
我由佢開ser開始剩係眼見既都見到佢改左好多好多野..
佢都係有心搞好個ser俾人玩..
唔好咁樣judge佢啦

Alex2k 發表於 2010-9-22 02:18:04

我諗佢指既PVP SERVER係有哂所有野賣的SERVER
以戰場/競技場為主的私服

kevinyiu 發表於 2010-9-22 02:22:00

alex可唔可以將任務經驗再加多d
dk出世得55lv 做完出世任70lv
之後好難升=3=

Alex2k 發表於 2010-9-22 02:22:35

..... 已經10倍啦喎..做哂死騎出生地的所有任都已經有一套唔錯既裝備, 重要賣相相當好
相信聰明既你都會有動力去升既, 加油!

阿Be 發表於 2010-9-22 03:08:32

有哂所有野賣的SERVER包括裝備?
定係有晒d料練下商業技能個d咋{:3_130:}

zero-gambit 發表於 2010-9-22 09:22:51

有哂所有野賣的SERVER包括裝備?
定係有晒d料練下商業技能個d咋
阿Be 發表於 2010-9-22 03:08 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif

全PVP server既定義, 姐係開始instant80, 有一個/幾個地方比你setup gear. 包括專業技, 裝備, 材料等等. 唔洗自己周圍升. setup完之後可以立即傳去pvp地方同人打. 包括arena, bg, 古拉巴, 厄運鎚, 血之環等等. pvp server已經唔需要再刷副本有裝, 只靠殺人拎honor換裝.

當然要setup個pvp server 絕非易事, 一開始npc分類隨時搞死個GM :D

阿Be 發表於 2010-9-22 13:57:53

全PVP server既定義, 姐係開始instant80, 有一個/幾個地方比你setup gear. 包括專業技, 裝備, 材料等等 ...
zero-gambit 發表於 2010-9-22 09:22 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif

咁樣無人刷副本仲有乜好玩?一日到黑打黎打去..
不過我覺得商業技能真係可以set多幾隻npc幫手賣材料..

其實會唔會d裝去到226或者251左右..然後打榮譽換s8咁樣比較好d?

個setup應該唔會太難..因為都係將d npc dl落黎放落navicat之嘛..好似係

zero-gambit 發表於 2010-9-22 16:56:36

整返個賣245武器以下既npc出離啦.

阿Be 發表於 2010-9-22 18:22:58

整返個賣245武器以下既npc出離啦.
zero-gambit 發表於 2010-9-22 16:56 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif

之前聽過alex講唔想無人打十字軍..
整埋245武邊個會去打?

Mania 發表於 2010-9-22 18:52:43

之前聽過alex講唔想無人打十字軍..
整埋245武邊個會去打?
阿Be 發表於 2010-9-22 18:22 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif

佢想講245以下...

ricky2006 發表於 2010-9-22 20:16:40

反對暴力 支持和平
我覺得以前咁樣就好@@"

Lavitz 發表於 2010-9-23 10:51:35

支持開放PVP..但唔支持"全PVP"..無副本少樣樂趣
p.s.個人認為送有套T5/T6+把武(個人建議送傳家武)都OK..以作方便升LV
咁先不失副本樂趣..太勁就無癮=]

Alex2k 發表於 2010-9-23 13:07:50

目前為pvp setting

siujzi 發表於 2010-9-23 13:22:31

反對暴力x2
都係中意好似以前咁得閒出下團
d人中意打既咪打下戰場或者 22 33 果d lo

Alex2k 發表於 2010-9-23 13:48:18

目前也有提供凱旋章的ARENA裝備供免費換領
頁: [1] 2
查看完整版本: 我有d建議比呢個server