InPowerS.Net

查看: 1759|回復: 7

真係搞笑~答得絕~

搞笑既電話推廣對答~~哈哈~~
Case 1:
「喂?」
「你好先生,我叫 xx 是 Sunday打來,先生你是否 9xxx-xxxx 的機主?」
「係。點?」
「無,我想同你介紹一個最新的優惠計劃,月費加 $30 就可以發一百個短訊......(下刪字若干), 你有沒有興趣join?」
「哦。 對不起,沒有。」
「為什麼呀﹖ 才三毛錢一個,比你現在的便宜很多呢!」
「對不起,真的不需要。」
「真的是個好優惠,能給你省錢呢! 為什麼不要呀﹖」
「 為什麼﹖ 因為我有錢。」
「 ...... 」
「 ...... 」
三秒後電話掛斷。
我到現在依然為一句「我有錢」而感到興奮。
Case 2:
我:「喂?」
CS:「你好先生,我叫 xx 是 Smartone 打來,先生你是否9xxx-xxxx 的機主?」
我:「唔係」
..........
..........
..........
個 CS 呆左3 秒
CS:「咁請問你係咪長期使用9xxx-xxxx 呢?」
我:「唔係」(講大話 XD)
..........
..........
..........
又呆3 秒
CS:「咁好丫唔該晒」

Case 3:
我:「喂?」
CS:「你好先生,先生你是否9xxx-xxxx 的機主?」
我:「係。喂?」
CS:「先生,我叫 xx 是 Hutchsion 打來,有個plan想推介俾你」
我:「喂、喂.........?」(扮聽唔到)
呆3 秒
CS:「先生,想問番你係唔係9xxx-xxxx 機主?」
我:「唔係!!」
最後CS無耐地說再見.......

Case 4:
(Buffet Club 打來.賣咩10幾間酒店食餐membership):

「你好先生,我地有Buffet Club 個promotion..以后你去走店食反..係member..全部半價...」
「我唔出街食反的」
「唔係喎,如果你同朋友去食反..用一次依個service..已經底反..」
「我沒有朋友的」
............................
佢deadair在一 陣...
「哦咁好呀唔該你..」

Case 5:
「喂。」
「先生你好,我叫 xxx 係 abc(某推銷公司)打來,先生請問你係咪9xxx-xxxx o既機主?」
「係。」
「我想同你介紹一個最新的優惠計劃,唔駛錢就可以享用某某優惠三個月......(下刪數百字),你有冇興趣參加?」
「哦? 對唔住,冇。」
「唔係喎!唔駛錢喎!點解唔要?」
「對唔住,我真係冇需要。」
「真係唔駛錢喎,不如你試o下先o丫!」
「 唔駛錢我就要用,你當我乞衣o丫?!」
「 ...... 」
「 ..... 」

電話即時掛斷。
我中意因為我有錢個句,真係吹脹
係呀~~~一句我有錢,完全唔知點回應好~~哈哈~
我鐘意case 4~哈哈
「我沒有朋友」