InPowerS.Net

查看: 1465|回復: 3

老師問:如果你阿媽病左你會點?學生:叫佢起身主飯law,我唔使食呀?!!!!!(真人真事)

老師問:如果你阿媽病左你會點?學生:叫佢起身主飯law,我唔使食呀?!!!!!(真人真事)

沉晚同阿媽傾左一陣間計, 咁我阿媽係一位幼稚園老師, 佢話佢\就快比佢個學生激死!!~

佢有個學生好唔聽話, 日日返學都破壞課室秩序, 帶佢去警局參觀, 刻意用個手銬鎖住佢, 但佢一d都唔驚, 重好開心, 可能佢隻手太細, 隻手一滑就可以脫到個手銬; 跟住捉左個細路入拘留室, 關埋門, 但佢又係唔怕, 重好開心咁跳跳下!!

跟住沉日, 上堂果陣, 阿媽問佢班學生一個問題: 如果媽媽病左, 你地會點呀?

咁有d就話會叫阿媽訓覺, 有d就話同阿媽去看醫生!

咁我阿媽又指住果個細路問啦:咁你會點呀??
個細路就答:我會叫佢起身!
我阿媽又問:點解呀?
個細路就好陳咁講:叫佢起身主飯我食law, 我唔洗食呀?!!!!
果下我阿媽係呆左......

而家d細路真係好得law, 都唔知佢第日大左會係點, 佢千其唔好個人阿爸呀, 正所謂風水輪流轉, 我深信, 今日佢點對自己父母, 他日佢d仔女就會點對佢架啦, 到時佢就知死, 後悔都冇用呀!!!!

細細個就冇d人性, 大個都唔知會點!!
我想妳放心都得喇....佢一係老豆剩落大吧....駛死人....一係比人打死
惡有惡報
我覺得…如果個小朋友咁細個已經係咁…大個左…真係…可能會更冷酷無情lor…到底佢既家庭背景係點既呢…