屎塔餅 發表於 2009-3-15 22:14:40

連lv 都懶得升咪吾好玩囉

peteryung 發表於 2009-3-15 22:41:17

你將個重點放錯左,重點唔係係升lv同唔升lv架分別
講真,呢個ser咁多倍,我自己都有隻80,唔洗5個鐘一隻
但係有d人連升lv都唔肯,由其宜家開埋北島,好多好玩既任都bug左
以及好多副本王ai都係未知,有d副本仲無王添
先唔講副本既問題啦,想組夠5人打副本都難
外國同香港既分別就係私服既競爭,宜家好多之前hit開既私服都收左皮,例如.hk.星之.is
香港既私服玩到唔lag真係一隻手數得哂
唔好用外國d私服相比,外國d私服係專業級,佢既系統完善過外國其他ser,甚至pvp ser
就係因為呢個原因,一開波就80lv裝都會比佢吸納左d人
而對比番香港,之前一個系統ok既pvp ser都汁左
但係點解呢個ser仲係無人玩,有幾個原因啦
其中有回流番正服,其中都有呢個ser既口碑
((我係呢個ser第2次洗白個陣玩))
之後呢個ser就開始沒落左,形成左一個唔好既口碑
宜家將佢轉型既話,可以令一d正服玩死一個職廢事升多隻既黎呢到玩下其他職((例如我))
當然你會話佢玩下就會走,但係佢地只係一隻隻小蜜蜂,我地唔係好需要佢地
我地係需要佢地帶番黎既花粉,帶出去既口碑
你明唔明,重點唔係爆lv同有裝,係根本爆左lv同有哂裝都係自己玩單機
咁爆lv有裝黎做咩?

peteryung 發表於 2009-3-15 22:48:57

魔獸世界係一個多元化既game
但係正服,pvp ser既人係多過pve ser
甚至有人專登額外比錢玩完全pvp既全球爭霸戰
因為人係有佔有慾,你與其用高倍數,送新手金去吸引人玩,不如整到好似全球爭霸戰咁,絕對會比宜家吸納到更多人
黎就番pve黎講,當個ser轉型,而又吸納到足夠人既話,就更加唔仇無副本打

peteryung 發表於 2009-3-15 23:02:44

18# peteryung

sorry, 完全吾覺一開始80同s裝係有突破性囉
加上你明吾明隻game 吾只係玩pvp架姐
外國好撚多私服都一出世80有裝賣
但又吾見有人玩囉
你明定吾明
屎塔餅 發表於 2009-3-15 22:08 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
魔獸世界係一隻玩pvp,副本,以及任務既game
你可以係任務中認識到好多魔獸歷史
但係高倍數既經驗已經破壞左其中一個樂趣
你可以話最多番去做番d任,但係邊個會?
我就算80左,見個ser一個人都無,我寧願上高登吹下水
我都唔會自己種田升聲望,呢個係各人既心態啦
而另外個兩種樂趣就係副本同pvp
副本好玩之處就係王既ai啦
我唔講呢到王既ai有無bug先,我發現某幾個副本都無王
咁又失去一個樂趣,你又可以話,副本呢d可以慢慢整架姐
但係你要記得,呢個只係私服,要整到ai同正服一樣係無可能
靠既不但係gm既實力,仲有私服版本既更新
與其等咁耐,辛辛苦苦整好哂先招人,點解唔避重就輕
簡個最易入手,好似全球咁既pvp ser去發展呢?

peteryung 發表於 2009-3-15 23:10:12

或姐你係處於一個自私心態
唔想自己用左5個鐘((更多or更少))去升一隻80,慢慢去種田打既裝
一下比轉型ser既新手去超越,呢個係人之常情
我正服辛辛苦苦慢慢打d裝上去,發覺有人岩岩80就比親友團帶去打naxx,永眼拎裝
我都好嬲,但係呢個係改變唔到既事實
如果你真係真心想個ser發展落去,就唔好死撐自己既原則
比你好勁既裝,幾下打死d怪,你都唔會開心滿足,好似玩單機咁
因為滿足既感覺係由競爭之中勝利而產生

屎塔餅 發表於 2009-3-15 23:48:53

24# peteryung

吾巧意d 哦
偶沒有你說的那種心態呢

giroro 發表於 2009-3-15 23:49:34

你想玩pvp server唔代表全部人都係,完

charleswong1987 發表於 2009-3-15 23:49:38

依度先係講出意見既地方,講出左自己既意見就夠,而唔洗響度說服人,
有建議就睇管理員接唔接受.
而我既個人意見係,peteryung所講既服,外面多的是...
難得有一個香港服,我唔希望隨波遂流...
真心希望這個服能發展下去

peteryung 發表於 2009-3-15 23:52:55

25# 屎塔餅
sorry丫,因為我大學主修心理學
一個唔小心就分析左=]
不過我只係借你為例去講解番呢件事同埋去化解
有一樣心態既人既心理姐=]
重點唔係呢到,而係你對我以上建議既看法
有討論,先有進步^^

giroro 發表於 2009-3-15 23:54:06

再加上係你地自己唔排戰場
我周不時都係msn叫xa排戰場,佢成隻死狗咁排都唔敢排
剩係敢係達拉度偷襲人
我叫佢去打副本佢又話乜又話物
你所話既ai?你入naxx睇下打唔打到囉,我可以同你講係得一隻boss唔正常,幾隻boss 無ai,其餘都有囉

而且係xa佢自己見依家我地有裝,性騎又改番正常秒唔到人,覺得無癮
先叫gm 賣裝搞pvp

(擺到明指名道姓)

ctm 發表於 2009-3-15 23:55:13

d人一開有80頂裝時,玩幾日唔玩又開一直咁開,
如果人人都係咁,你估個伺服頂到幾耐呢

屎塔餅 發表於 2009-3-15 23:56:08

28# peteryung

心理撚!巧驚驚哇!巧不安 :(
其實我吾知你up嘜 1999

Alex2k 發表於 2009-3-16 00:03:28

當然我們不排除有玩家會鐘情於pvp
但我們亦要於公平以及平衡性方面考慮
其實我們早前已經有方案草擬書
http://inpowers.net/viewthread.php?tid=31729&extra=page%3D1
"大家能從參與戰場活動中能到的獎章換取競技場裝備(戰場勝負都可以得到 只是數量上的分別)"
可惜沒有回響,便不了了知了

假如有玩家支持的話 方案可再次提出並實行
不知大家意下如何

peteryung 發表於 2009-3-16 00:08:45

依度先係講出意見既地方,講出左自己既意見就夠,而唔洗響度說服人,
有建議就睇管理員接唔接受.
而我既個人意見係,peteryung所講既服,外面多的是...
難得有一個香港服,我唔希望隨波遂流...
真心希望這個服能發展下 ...
charleswong1987 發表於 2009-3-15 23:49 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
講真,我搵左其他魔獸私服好耐,原因係正服廢事升多隻
本身個隻又玩到悶哂,我係私服網搵過好多服
好多一開波就會賣哂裝,又80個d,但係都lag到飛起
而且同我心個種pvp服唔同
可能你地曲解左pvp ser呢個意思
例如我之前個pvp ser咁,一開波比哂s3你
你每殺一個人都會比d pvp章比你
儲夠幾多個就換s4
姐係起碼一開波比多d甜頭,先吸引到人玩
之後再提高拎勁裝既門檻,先會歷舊不衰
而個位會員一開頭就話我no on,我先會繼續同佢講解我既睇法
而唔係洗腦方式

peteryung 發表於 2009-3-16 00:11:32

你想玩pvp server唔代表全部人都係,完
giroro 發表於 2009-3-15 23:49 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
問題係呢個ser實在太少人玩
我星期日12點幾on lm,都係得我一個
可能lm真係少人
當然唔係個個都鍾意玩pvp ser
但係pvp ser唔係一個長久既改變,而係一個轉捩點
等到人流多番d,可以再開番多個pve ser
等到鍾意副本,任務個d入去享受

轉型pvp ser並唔係結果,而係一個過程

屎塔餅 發表於 2009-3-16 00:12:04

33# peteryung

peteryung 發表於 2009-3-16 00:13:45

再加上係你地自己唔排戰場
我周不時都係msn叫xa排戰場,佢成隻死狗咁排都唔敢排
剩係敢係達拉度偷襲人
我叫佢去打副本佢又話乜又話物
你所話既ai?你入naxx睇下打唔打到囉,我可以同你講係得一隻boss唔正常,幾隻bos ...
giroro 發表於 2009-3-15 23:54 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
有哂ai同完善ai既分別係好大的
我雖然80左,但係lm d人加埋打5人副本都唔夠
唔好話去試naxx d王
我自己去過紫堡,奈幽都好似係無王
其他我都無去試過,相信正常既都唔係好多

peteryung 發表於 2009-3-16 00:15:44

d人一開有80頂裝時,玩幾日唔玩又開一直咁開,
如果人人都係咁,你估個伺服頂到幾耐呢
ctm 發表於 2009-3-15 23:55 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
呢個困難好易解決
就如我係上面所講
可以一開波就比s4or5都得
因為上面仲有2級係s5.5同s6
而s5.5同s6可以用榮譽分or競技分換
咁有甜頭吸引新手玩
有目標令老手留低升
咁咪兩全其美?
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 大家對InPowerS有什麼建議呢? 歡迎在此提出!