wedece 發表於 2009-3-18 12:28:11

我並不認為目前的IPS有什麼不好的. 網路穩定, 不當機, GM有在更新資料, 部分技能天賦有問題的會慢慢修復, 有副本可以打, 會掉裝, 等等的...(當然, 我是副本派的, 對PVP派不熟)
比較有問題的只有2點, 1)人少 2)聯盟方沒什麼人

這些可以用一些方法來克服,
例如: 以一些賣裝的私-服為例, 他們會要求會員去其他的論譠POST宣傳貼, 經過驗證後, 給予可以用來買裝的"點數".

依這個模式, ISP也可以鼓勵會員去POST宣傳貼, 只是獎勵可以改為給予特殊座騎(例如: 戰場座騎; 烏龜...等等較難入手的), 一方面, 座騎並不影響GMAE的平衡, 另一方面, 也給予POST宣傳貼的會員一些動力(如難以達成的100座騎成就).

聯盟方人少的部分, 目前新開人物有1000金, 金錢到後期並無作用(學騎術, 買20000金座騎, 8000金戒指, 22格包包X11, 之後, 就買不到東西了), 可以給予聯盟方新人物, 多一些金錢, 例如5000金, 以鼓勵加入聯盟方(洗錢的問題, 因為沒東西買, 你洗錢洗到上限值, 也沒什麼作用)

泣血

toot9992002 發表於 2009-3-18 13:05:55

太多錢我覺得唔係咁好...因為搵錢都係一個既樂趣

wedece 發表於 2009-3-18 13:18:22

太多錢我覺得唔係咁好...因為搵錢都係一個既樂趣
toot9992002 發表於 2009-3-18 13:05 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
在一個程度內, 賺錢是樂趣, 我同意
但是, 我現在已經有13萬金, 大部分是做任務+打王得到的, 沒東西買, 要錢做什麼.
我知道有另一個私-服, 有自動賣物品機器人的設置, 每天會在雙方拍賣場+中立拍賣場, 各賣3000個物品, 也有自動"買"物品的設置, 那樣的話, 有東西可以買, 錢才有作用. PS:那個站, 金錢的倍率低, 錢不好賺

泣血

toot9992002 發表於 2009-3-18 14:02:05

錢都未必可能吸引到好多人........其實呢到有ips同亞莉亞多 魔獸星球2個魔獸ser....一係佢多d人...一係ips...2個係度爭食...我地未必有好多人.....我想問一問點解ips網會有多出個一個亞莉亞多呢?
因為我覺得主要係因為有2個魔獸ser...所以無左好多人........

妖言者 發表於 2009-3-19 11:43:59

我覺得好LAG!!!!!!

T^T

lanbo 發表於 2009-3-21 09:41:55

能告知如何登入嗎?我DATA裡面也改好了 還是登不進伺服器

charleswong1987 發表於 2009-3-21 17:59:23

能告知如何登入嗎?我DATA裡面也改好了 還是登不進伺服器
lanbo 發表於 2009-3-21 09:41 http://inpowers.net/images/common/back.gif

請留心你的版本是否和本服一致
2009年3月21日下午06:02,版本是3.0.9

lanbo 發表於 2009-3-22 06:38:23

小弟我的版本是3.0.9 沒錯的 @@"

sinsinb 發表於 2009-3-23 17:55:16

其實各有各論點
各自都是為了自己立場而企硬
PVP一方面最大問題就係玩家會亂殺人
(雖然魔獸世界正服PVP SER咁做係無錯)
但這是私服,相信很多新手玩家,肯定,100%有人會嘈=_=.....
我曾在這玩左數年...由一開始,相信到現在(雖然我已經離開很久= =")也不會改變
而且他們PVP比較喜愛屠城,比較少人喜歡戰場
算是這裡文化一種吧!
另一方面即希望一開始有一套S,希望再慢慢打上去
吸引其他人可以提升自己
當悶,就去打副本
這個玩法就很適合我這種比較懶的玩家=="""
需要我明白解任,升LV算是WOW中的其中一個樂趣
但我認為你想玩私服原因都是想打團體副本
享受一起SM OR 比王SM中的一個過程,而且最後獲得的結果吧!
原來你想享受打副本升LV...我Suggest不如玩正服好了~
除了副本,當中pvp都是其中一個私服重要的元素

不過....現在最大問題好像是人數不足吧
這個ser由yboy一開始開辦到現在
相比其他對外的私服人流不算高吧
一向都是自己友打自己友
好少有新玩家加入
對上對話中都是老玩家吧

anguslihc 發表於 2009-6-20 02:57:56

整返一個傳送c會比較好
因為要照顧下第一次玩既玩家
同埋最好地圖同飛行路線全開

Idolove 發表於 2009-6-20 13:26:43

18# peteryung

果個我玩過

純打交ser黎

最多有時gm陪你狂刷副本

其實唔關一開始有裝既問題

問題係

果到既GM真係會落場陪玩家玩

有時又會整古下D玩家

打打下2v2走黎電死你

好有趣

Idolove 發表於 2009-6-20 13:30:16

28# peteryung

證據?

仲有我想講

呢到高學歷,高人生里歷既人
係高過你既

真係有大把

如果你話自己係主修心理學

咁你肯定係垃圾大學

一個心理學者會完完全全暴露自己既心理比人睇到

Idolove 發表於 2009-6-20 13:42:30

135# lanbo

我想講係3.1....

Alex2k 發表於 2009-6-20 16:58:55

整返一個傳送c會比較好
因為要照顧下第一次玩既玩家
同埋最好地圖同飛行路線全開
anguslihc 發表於 2009-6-20 02:57 AM http://inpowers.net/images/common/back.gif

飛行路線全開已經係全開

cwkui 發表於 2009-6-20 17:21:08

一開始俾把好少少o既武器玩家,我要打好耐至執到把綠字弓,不過呢個game真係好玩,多謝.

52021314 發表於 2009-7-22 00:49:42

重點是宣傳
可以作個宣傳獎勵制度 但不要太過份

Idolove 發表於 2009-8-17 18:50:52

130# wedece

那個拍賣機器人Lunnana也有

任務物品,材料,世界掉落物品,裝備等等

ctm 發表於 2009-8-17 18:57:32

130# wedece

那個拍賣機器人Lunnana也有

任務物品,材料,世界掉落物品,裝備等等
Idolove 發表於 2009-8-17 18:50 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif

成日挖墳{:3_129:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: 大家對InPowerS有什麼建議呢? 歡迎在此提出!